top of page
Search

Gulet – križarjenje z moderno leseno barkačo od enega grškega otoka do drugega

Raziskovanje grških otokov z guletom je posebno doživetje. Gulet je butični plavajoči hotel, ki po večini sprejme manjše število sopotnikov, v povprečju 16 sotrpinov. Zato masovnega direndaja, kot je sicer na ogromnih in obljudenih križarkah, ni za pričakovati. Gre za doživeto potovanje, ki omogoča stik z naravo, spoznavanje krajev v širši perspektivi, saj boste v objektiv zajeli kotičke in zalive, ki jih sicer ne bi videli in doživeli.


Kaj je gulet V prvi vrsti je namenjen udobnemu križarjenju uživačev, ki se radi predajajo lagodnemu zibanju na morskih valovih, predvsem pa spoznavanju naravnih in kulturnih znamenitostih. Gulet je tradicionalna moderna jahta v mediteranskem stilu s prostrano palubo in veliko krmo, kjer je prostor za obede in druženje. Nekoč je gulet v manjši in osnovnejši obliki služil ribičem in potapljačem, ki so iz morskega dna prinašali spužve. Danes gulet predstavlja udobno prevozno sredstvo, plavajočo namestitev, prostor za druženje ter sprostitev in okušanje mediteranskih kulinaričnih dobrot.

Na pot z guletom Potovanje z guletom je priložnost, da združite sonce, morje, plavanje, naravne lepote, zgodovino, kulturo, kulinariko in v našem primeru tudi aktivno raziskovanje grških otokov in turške obale. Med plutjem lahko čas izkoristite za počitek, ali se morda predate družbi dobre knjige in sončnim žarkom. Občasen pogled na morje je več kot priporočljiv. Kulisa vaših razgledov se bo zamenjala vsak dan, saj potovanje z guletom dan za dnem prinaša nove zgodbe, nove kraje in nove dogodivščine. Za vaš apetit bo poskrbela posadka na guletu s svežo pripravljeno hrano. Kaj pravite na večerjo pod zvezdami v mirnem zalivu?


Od kod izvira gulet Največ guletov pluje v Egejskem morju od koder tudi izvirajo. Gulet je namreč blagovna znamka, ki se je rodila na turški obali v Bodrumu. Številne lesenjače, ki se zibljejo na lesketajočem se morju v pristanišču Bodruma, pričajo o bogati tesarski dediščini, ki preveva ta del turške obale.

Ko sidro pade Takrat je priložnost za skok v morje, morda iskanje ravnotežja na SUP-u, snorklanje ali poskus ulova za večerjo z morskimi sadeži. Ko gulet doseže kopno, je čas, da doživite grške otoke in ležerno življenje na njih. Vsem grškim otokom je skupna gostoljubnost, ljubezen do posedanja na kavi in ritem siga-siga (počasi-počasi), ki ga je nujno potrebno ujeti. Pa vendar ima vsak otok zase poseben čar in nekaj tisto posebnega, kar vas bo na njem pritegnilo. Morda vonj po divjem origanu, pogled na živahen trg, legenda iz antičnega časa ali očarljiv nasmeh prodajalca sočnih pomaranč.

Pluj, hodi in kolesari Ker je na guletu dovolj časa za ležerno in brezdelno plutje med otoki, smo si zamislili, da bi na trdnih tleh preživeli kar se da aktivno in izbrane grške otoke raziskali peš in s kolesom. Program Pluj, hodi in kolesari je zato namenjen aktivnim uživačem, ki želijo med potovanjem tudi nekoliko pomigati in aktivirati telo. Nekomu, ki se lahko prepusti vetru v laseh, neobljudenim kozjim stezam, odmaknjenim kotičkom in zalivom, otoškemu utripi, zibanju valovom, kulinaričnim razvajanjem ter samosvojemu in aktivnemu doživetju. Več o programih potovanja z guletom si lahko preberete na spodnjih povezavah.


Če vas zanima potovanje z guletom po grških otokih, pošljite povpraševanje na info@barbara-adventure.si ali pokličite na telefonsko številko 031 483 580.



2,369 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page